Helyi időjárás

Őszi kirándulás és természetvédelmi tevékenység

A Zöld Csütörtök Természetvédő Kör és az Alföldvíz Zrt. kirándulást szervez az újkígyósi víztermelő-telepre és a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyba. Az esemény célja, hogy a résztvevők megismerjék a 2016. év emlősét, a denevért.

Kattintson a képre a nagyobb méretű plakátért!

A rendezvény időpontja: 2016. november 19. (szombat)

További részletek: A résztvevők a kirándulás során az újkígyósi víztermelő-telepen a köszöntők után Dobrosi Dénes denevérkutató (Természeti Értékek Megőrzéséért Alapítvány) előadását hallgathatják meg a 2016. év emlőséről, a denevérről. Majd az érdeklődők Boldog Gusztáv, a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör szakmai vezetője irányításával 10 darab denevérodút helyeznek ki a víztermelő telep fáira. Ezt követően szabad program várja a látogatókat, majd az elkészült ebéd elfogyasztása (előzetes regisztrációhoz kötött). A program zárásaként meglátogatjuk a denevérek élőhelyét a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyba, ahol a pincétől a padlásig bejárjuk az impozáns épületet.

Ebben az időszakban a denevérek a telelőhelyeiken tartózkodnak, így jelenlétünkkel nem zavarjuk meg a kolóniát.

Zseblámpa, fejlámpa használata ajánlott!

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozottsága és az ebéd miatt regisztrációhoz kötött!

A regisztrálni ezen a linken lehet 2016. november 17-ig, vagy a létszám erejéig! >>>

A szervezők Békéscsabáról autóbuszt biztosítanak a helyszínre való kijutáshoz, de természetesen, aki akar kerékpárral vagy saját járművel is csatlakozhat.

Helyszín: Újkígyósi víztermelő-telep (Megközelítés: A telep Szabadkígyós határában, a Medgyesi utca végén található.) GPS: 46.582191, 21.056284

Információ: Diós Zsolt: 30/456-1292, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


 


 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Facebook

Ki van online?

Oldalainkat 36 vendég és 0 tag böngészi