Helyi időjárás

Őszi kirándulás és természetvédelmi tevékenység

A Zöld Csütörtök Természetvédő Kör és az Alföldvíz Zrt. kirándulást szervez az újkígyósi víztermelő-telepre és a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyba. Az esemény célja, hogy a résztvevők megismerjék a 2016. év emlősét, a denevért.

Kattintson a képre a nagyobb méretű plakátért!

A rendezvény időpontja: 2016. november 19. (szombat)

További részletek: A résztvevők a kirándulás során az újkígyósi víztermelő-telepen a köszöntők után Dobrosi Dénes denevérkutató (Természeti Értékek Megőrzéséért Alapítvány) előadását hallgathatják meg a 2016. év emlőséről, a denevérről. Majd az érdeklődők Boldog Gusztáv, a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör szakmai vezetője irányításával 10 darab denevérodút helyeznek ki a víztermelő telep fáira. Ezt követően szabad program várja a látogatókat, majd az elkészült ebéd elfogyasztása (előzetes regisztrációhoz kötött). A program zárásaként meglátogatjuk a denevérek élőhelyét a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyba, ahol a pincétől a padlásig bejárjuk az impozáns épületet.

Ebben az időszakban a denevérek a telelőhelyeiken tartózkodnak, így jelenlétünkkel nem zavarjuk meg a kolóniát.

Zseblámpa, fejlámpa használata ajánlott!

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozottsága és az ebéd miatt regisztrációhoz kötött!

A regisztrálni ezen a linken lehet 2016. november 17-ig, vagy a létszám erejéig! >>>

A szervezők Békéscsabáról autóbuszt biztosítanak a helyszínre való kijutáshoz, de természetesen, aki akar kerékpárral vagy saját járművel is csatlakozhat.

Helyszín: Újkígyósi víztermelő-telep (Megközelítés: A telep Szabadkígyós határában, a Medgyesi utca végén található.) GPS: 46.582191, 21.056284

Információ: Diós Zsolt: 30/456-1292, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


 


 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.

Facebook

Ki van online?

Oldalainkat 33 vendég és 0 tag böngészi