Helyi időjárás

Sérült madarat, madárfiókát találtam! - Mit tegyek?

 

Hol jelenthetjük be a talált madarat?

Magyarország egész területe valamelyik nemzeti park igazgatóság illetékességi területébe tartozik. Ha mi magunk nem tudjuk a talált madarat eljuttatni a legközelebbi madármentő állomásra, vegyük fel a kapcsolatot az illetékes nemzeti park természetvédelmi osztályával vagy közvetlenül a tájvédelmi körzet őrével, ahol bejelentést tehetünk. Az alábbi link segítik a tájékozódást a hazai nemzeti parkokról, de a tudakozó 198-as számán is megkérdezhetjük a szervezet aktuális telefonszámát és címét.

Magyar Nemzeti Park Igazgatóságok: http://www.nemzetipark.gov.hu/


Békés megyében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága illetékeseit kell hívni:

Telefon:  (+36-66) 313-855    
Mobil:     (+36-30) 3032-589
Honlap: http://kmnp.hu

 

A nemzeti parkok kizárólag védett állatok megmentésével foglalkoznak. A védett állatokról az alábbi oldalon tájékozódhat: www.termeszetvedelem.hu


Amennyiben maga próbálna meg segíteni a talált madárfiókán, előtte mindenképpen töltse ki a madármentéssel foglalkozó Mályi Természetvédelmi Egyesület honlapján található alkalmazást, amely nagyban megkönnyíti teendőit.

De javasoljuk, hogy olvassa el a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület alábbi cikkeit, mert rengeteg hasznos és megnyugtató információt találhat, ami segítségére lehet.

http://www.mme.hu/sites/all/themes/mme_zen/logo.png

 

Sérült madarat találtam! - Mit tegyek?

"Bár a madarak gyakran tűnnek törékenynek, mint minden vadállat, elképesztő élni akarással és tűrőképességgel rendelkeznek, gyakran olyan sebekből képesek felgyógyulni, amit az emberek többsége nem élne túl. Ha a megfelelő dolgot tesszük velük, életerejük átsegíti őket azon az időszakon, amíg eljuttatjuk őket a legközelebbi madármentő állomásra."

Mielőtt bármibe is fognánk a madár megmentése érdekében, látogassunk el a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oldalára (http://www.mme.hu/serult_madarat_talaltam

 

Magányos fiókát találtam! - Mit tegyek?

"Május elejétől augusztusig tart a fiókaszezon, ilyenkor rengeteg bejelentést kapunk megmentendő madarakról. Pedig a legtöbbjük nem árvult el, ezért a legnagyobb segítség számukra az, ha nem fogjuk be, ha pedig már megtettük, a megtalálás helyén mielőbb elengedjük őket. A mentésre szoruló egészséges fiókák gondozása legtöbbször jóval könnyebb feladat, mint a sérült felnőtt egyedeké, könnyen etethetők és az esetek túlnyomó többségében gond nélkül felnövekednek és elengedhetők."

Mielőtt bármibe is fognánk a madár megmentése érdekében, látogassunk el a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oldalára (http://www.mme.hu/maganyos_fiokat_talaltam)

 

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.

Facebook

Ki van online?

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi